Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Svenska English Suomi Norsk

Om oss

1895 Of Scandinavia har varit ett projekt i ca 3 år (sedan år 2013) med ett stort intresse för klockor så föddes tanken på ett eget klockmärke.

Hur svårt kan det vara att starta ett eget varumärke i klockbranschen?? Det visade sig att det var väldigt mycket svårare än vad jag först trodde.

Visst kan man leta upp första bästa tillverkare och sätta sin logga på klockan men att hitta en tillverkare och leverantör som motsvarde mina höga krav och förväntningar var allt annat än lätt.

Efter ca 1 år av olika kontakter och varuprover med samma besvikelse varje gång då klockorna absolut inte höll måttet så gav jag i princip upp och lade projektet på is. Att sätta min logga på produkter som jag inte kunde stå bakom till 100% var aldrig ett alternativ.

Men efter yterliggare 100-tals mail fram och tillbaka så hittade jag i mitten av år 2015 en tillverkare som direkt känndes bra och när varuprov på klockan kom hem så visade det sig att jag äntligen hade hittat en tillverkare som motsvarande mina förväntningar på alla plan och under 2016 började tillverkningen av klockorna.

 

16?

Något som varit med sedan den första tanken föddes är nummer 16 eller klockan 16:00. Dom flesta varumärken har tidsmarkeringar för 12 timmars tidsystem alltså 1-12 och jag kännde direkt att något som skulle sticka ut var att använda ett klockslag från 24 timmar tidsystem.

Då var ju bara frågon vilket klockslag som skulle bli den unika detaljen för en klocka från 1895 Of Scandinavia. Valet blev klockan 16 då det är en tid som dom flesta personer har någon speciel koppling till te.x är klockan 16:00 den tidpunkt då dom flesta svenskar slutar jobbet.

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen